Over Mij

Pedro met zijn kleinzoon Raff

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Pedro Akkermans (ook wel "Party Pedro" genoemd). Ik ben op 21 mei 1964 geboren in Geleen in Limburg, in het prachtige zuiden van ons land. Ik heb tot mijn 12de levensjaar in Sittard gewoond en ben toen naar Kaatsheuvel in Brabant verhuisd.

Op 17-jarige leeftijd heb ik in Dongen, dat ligt vlakbij Kaatsheuvel, Angela leren kennen. Na een tijdje bij haar en haar ouders ingewoond te hebben, kochten we in 1986 ons huis en zijn daar samen gaan wonen. In 1991 zijn we getrouwd. Vier jaar later werden we de gelukkige ouders van onze lieve dochter Cherany.

De jaren vervlogen en onze dochter verliet het ouderlijk nest om haar eigen nestje te gaan bouwen. Ze deed dat samen met Joeri en het gevolg was dat Angela en ik op 9 juli 2020 de trotse oma en opa werden van onze kleinzoon Raff!

Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn modeltreinen, muziek natuurlijk en uiteraard aan leuke dingen doen en mooie herinneringen maken met mijn gezin.

Hoe ben je begonnen met zingen?

Muziek heeft altijd mijn interesse gehad. Er staat altijd wel een radio aan waar ik met diverse nummers mee kan blèren.

Soos Fléér, dat is een soos voor mensen met een beperking hier in Dongen, vroeg of hun geluidsapparatuur bij ons gestald mocht worden omdat zij zelf ruimtegebrek hadden. Ik mag er gebruik van maken. Ik had nog nooit met professionele apparatuur gewerkt, maar dat heb ik mezelf binnen een half uurtje aangeleerd.

Ik vertelde tegen mijn zwager dat ik zangapparatuur had en vroeg of hij een keer wilde komen zingen. Hij zingt namelijk al langer. Hij zei: "Pak een microfoon en doe gezellig mee". Ik zong met hem mee en toen zei hij: "Wat klinkt dat goed, daar moet je meer mee gaan doen".

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben met hem in zijn studio gaan zingen. Nederlandstalig natuurlijk, want dat ligt me het beste. Mijn eerste nummer was 'Adio Amore' van Alex (Pedro's versie van 'Adio Amore' is op deze website te beluisteren - red.).

Zo ging er een hele tijd voorbij. Totdat, op de verjaardag van mijn nichtje, een DJ muziek aan het draaien was, afgewisseld met live-muziek. Ik vertelde mijn nichtje dat ik 'Adio Amore' ingestudeerd had en dat graag wilde zingen. Ze vond dat goed en even later stond ik stralend met een microfoon in mijn hand dat liedje te zingen. De DJ van die dag is later mijn geluidstechnicus geworden.

In 3 jaar tijd heb ik ruim 25 nummers aan mijn repertoire toegevoegd, die ik ten gehore breng op diverse feestjes en partijen. Ook treed ik op in cafés om mezelf te promoten en kwam op die manier in contact met andere artiesten waardoor ik zelfs in België op het podium stond. In een kroeg in Dongen heb ik een duet mogen zingen met Alex ('Een bossie rode rozen' - red.). Ik genoot ervan maar een eigen nummer bleef toch wel een droom.

Links dochter Cherany, middenboven haar partner Joeri met op schoot kleinzoon Raff, rechtboven Pedro met rechtsonder zijn vrouw Angela

En toen kwam die droom toch uit...

Ja. Ik kwam in contact met Heidi Peters. Zij is songwriter en zij vroeg wat ik wilde en waar het liedje over moest gaan. Ik vertelde haar mijn levensverhaal. Zij is gaan schrijven, Marco Luesink heeft de tekst op muziek gezet en 'Ik lach om het leven' was geboren. Toen was het natuurlijk oefenen en oefenen... En nu zing ik mijn eigen lied overal!

Mensen die mij goed kennen, herkennen in het liedje meteen mijn verhaal. Het moraal is dat ik zeker iets beteken, iets wat mijn vrouw Angela mij in heeft laten zien.

Ik hoop dat jullie genieten van 'Ik lach om het leven'!

Pedro's dank gaat uit naar

 • Gerrit Driessen van Driessen Film & Fotografie (videoclip)
 • Cherany Akkermans van MonCherryFotografie (foto's website)
 • KH Webdesign (website)

en natuurlijk de diverse radiostations

 • Radio Forstina
 • Radio de Putter
 • Dit is Holland Radio
 • DJ Appie
 • Roso Radio (Arie Cohen)
 • Radio-Holland-Rijen (Armando Oudheusden)
 • Beste Hits (DJ Kees)
 • Rucphen FM (Richard Pertijs)
 • Radio Luistervink

en iedereen die hem en zijn nummer een warm hart toedragen...

 

 

Waar Treed Ik Op?

Feestjes

Feestjes

Huwelijken

Huwelijken

Verjaardagen

Verjaardagen

Bedrijfsfeest

Bedrijfsfeest

©2021-2022 Pedro Akkermans. All rights reserved | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring
Foto's door MonCherryFotografie | Website door KH Webdesign